Over Leen Bakker

De historie van Leen Bakker heeft ons gemaakt tot wie we zijn en daar zijn we best trots op. Alles begon in 1918, toen Cornelis (Cees) Bakker zijn winkel in Rotterdam opende. Hij had waarschijnlijk nooit kunnen dromen dat die winkel zou uitgroeien tot één van de meest populaire woonwinkelketens, eerst in Nederland en daarna ook in België.

Zijn zoon Leen Bakker nam in 1953 de zaak over en dankzij zijn commerciële geest, enthousiasme en hands-on mentaliteit werd het familiebedrijf uitgebreid naar bijna 25 winkels in de jaren zeventig. Onder leiding van de derde generatie – Leen’s zoon Arie Bakker en zijn oom Kees Bakker – groeide de woninginrichting-keten sterk. In 1988 werd Leen Bakker verkocht aan Blokker Holding. Hierdoor kreeg Leen Bakker de kans om het aantal warenhuizen verder te verhogen en over de grens naar België uit te breiden. In 2012 is Leen Bakker gestart met het bedienen van de zakelijke markt in binnen- en buitenland met ontzorgen als belangrijkste kernwaarde.

In 2017 werd Leen Bakker eigendom van Gilde Equity Management. Deze investeringsmaatschappij is één van de oudste en meest toonaangevende participatiemaatschappijen van Nederland en investeert in bedrijven in de retail, food, dienstverlenende en maak-industrie in Nederland en België, zoals Peijnenburg en Kwantum. Ruim 2.300 medewerkers werken voor en achter de schermen aan het waarmaken van de missie: iedereen een thuis!

Cornelis bakker

Duurzaamheid en transport bij Leen Bakker

Leen Bakker is zich er van bewust dat wij met elkaar verantwoordelijk zijn voor onze omgeving en dat verstandig omgaan met grondstoffen en onze leefwereld noodzakelijk is.

Als leverancier van meubels en accessoires dragen wij daar aan bij door onze transport afstanden te verkorten en daarmee te besparen op fossiele grondstoffen. Wij monitoren de productieprocessen en controleren de arbeidsomstandigheden. Het hout dat gebruikt wordt voor onze meubels is grotendeels FSC / PEFC gecertificeerd en daarmee dragen wij bij aan een bescherming van onze bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Onze transport heeft het keurmerk Lean & Green, wat wil zeggen dat er maatregelen zijn genomen die niet alleen kostenbesparend werken maar ook milieubelasting reduceren. Leen Bakker heeft de Lean & Green award behaald op 20 oktober 2015.

Leen Bakker heeft een afdeling Kwaliteit en Milieu, waar de kwaliteit van onze producten wordt gewaarborgd en wordt onderzocht of de door ons ingekochte artikelen aan de huidige milieu normen en kwaliteitseisen voldoen. Leen Bakker heeft in 2015 haar handtekening gezet onder de beleidsverklaring Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Leen Bakker Zakelijk Projectinrichting